>



Verhuizen tussen Directadmin servers


Als u meerdere Managed VPS-pakketten heeft dan kan het af-en-toe nodig zijn om een gebruiker van het ene naar het andere pakket (server) te verplaatsen.

Hieronder leggen wij u stapsgewijs uit hoe u één of meerdere gebruikers kunt verplaatsen:

Stap 1
Login als de “admin”-gebruiker op de Directadmin omgeving van server 1

Stap 2
Klik onder het kopje “Admin Tools” op “Admin Backup/Transfer”

Stap 3
Klik op de knop “SCHEDULE” rechts bovenaan de pagina (onder het menu)

Stap 4
Kies de gebruikers welke u wilt overzetten (of All Users als u alle gebruikers wilt overzetten)

Klik op de knop “NEXT STEP”

Stap 5
Controleer of “Now” geselecteerd staat en klik op de knop “NEXT STEP”

Stap 6
Klik op de optie “FTP” en vul de ftp-gegevens van server 2 in. We adviseren hierbij gebruik te maken van de “admin”-gebruiker gegevens van server 2 en de back-ups op te slaan in de folder “/admin_backups”

Klik op de knop “NEXT STEP”

Stap 7
Controleer of “All Data” geselecteerd staat en klik op de knop “SCHEDULE”

U keert nu terug naar de “Admin Backup/Transfer”-pagina waar binnen enkele minuten het tabblad “In progress” zal worden getoond. De back-up is gestart en afhankelijk van de hoeveelheid gebruikers welke u heeft gekozen kan dit minuten tot uren duren.

U ontvangt een e-mail zodra de back-up voltooid is.

Stap 8
Login als de “admin”-gebruiker op de Directadmin omgeving van server 2

Stap 9
Klik onder het kopje “Admin Tools” op “Admin Backup/Transfer”

Stap 10
Klik op de knop “RESTORE” rechts bovenaan de pagina (onder het menu)

Stap 11
Controleer of de folder bij “Path” overeenkomt met de folder welke u bij stap 6 heeft ingevuld, in ons geval zou hier “/home/admin/admin_backups” moeten staan

Klik op de knop “NEXT STEP”

Stap 12
Controleer of het gedeelde IP-adres van server 2 bij “Use the IP” gekozen is en klik op de knop “NEXT STEP”

Stap 13
Vink bij “Files” de bestanden aan welke u wilt herstellen, de bestandsnaam van een geldige back-up ziet er meestal alsvolgt uit “user.admin.gebruikersnaam.tar.gz”, “reseller.reseller.gebruikersnaam.tar.gz” en “admin.root.admin.tar.gz”

Klik op de knop “RESTORE”

U keert nu terug naar de “Admin Backup/Transfer”-pagina waar binnen enkele minuten het tabblad “In progress” zal worden getoond. Het herstellen van de gekozen back-ups is nu gestart en afhankelijk van de hoeveelheid back-ups welke u heeft gekozen kan dit minuten tot uren duren.

U ontvangt een e-mail zodra de back-up voltooid is.

Als u bovenstaande methode voor het verplaatsen van gebruikers toepast zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden:
  • Als u de verplaatste gebruikers van server 1 verwijderd neem dan na afloop contact met ons op en vraag ons de DNS zones van server 2 opnieuw te synchroniseren
  • Nadat u gebruikers van server 1 naar server 2 heeft verplaatsen raden we u af om nog op de "oude" gebruiker te werken, het is beste is om deze gebruiker z.s.m. te verwijderen



Heeft dit artikel u geholpen?