>

Zo schakel je Wp-cron (wp-cron.php) uit voor snellere prestaties

Wp-cron (wp-cron.php) is een bestand welke elke keer als de pagina van een Wordpress website wordt bezocht uitgevoerd wordt.

Voor kleine- en gemiddeld bezochte websites is dit over het algemeen niet zo’n groot probleem omdat het hier om enkele tientallen verzoeken per dag gaat.

Wordt een website vaker dan dat bezocht dan wordt her bestand logischerwijs erg vaak opgevraagd, iets wat de snelheid van uw website nadelig kan beïnvloeden.

U kunt de Wp-cron uitschakelen door net voor de regel "/* That’s all, stop editing! Happy blogging. */" In het wp-config.php bestand de volgende code toe te voegen: define('DISABLE_WP_CRON', true);

Nadat u dit heeft gedaan moet u een cronjob instellen welke bijvoorbeeld elke 15 minuten (*/15 * * * *) automatisch door de server uitgevoerd wordt. Voeg de onderstaande opdracht toe door gebruik te maken van bovenstaande uitleg:
wget -q -O - https://uweigendomeinnaam.nl/wp-cron.php?doing_wp_cron >/dev/null 2>&1