Voor de eerste keer verbinding maken

Voordat u aan de slag kan met onze API moet u een aantal stappen doorlopen om verbinding en authorisatie mogelijk te maken.

Om te beginnen moet u expliciet aangeven dat u API toegang voor uw klantaccount wilt activeren. Hiervoor gaat u naar https://mijn.xynta.com/mijn-account/api en vinkt u onder het kopje “API instellingen” “Ik wil toegang tot de API vanaf mijn klantaccount inschakelen” aan en klikt u op de oranje knop “Opslaan” om uw keuze op te slaan.

Om te verbinden met de API heeft uw UserID (uid) en IPHash (hash). Uw UserID (uid) vindt u op https://mijn.xynta.com/mijn-account/api onder het kopje “Verbinden met de API”

De IPHash (hash) is in een lange string van cijfers en letters welke gekoppeld zit aan een door u toegevoegd verbindend IP-adres. Op https://mijn.xynta.com/mijn-account/api kunt u onder het kopje “IP-adres Whitelist” nieuw verbindende IP-adressen toevoegen.

Elk door u toegevoegd IP-adres wordt automatisch voorzien van een door ons willekeurig gegenereerde IPHash (hash). Let op! Op dit moment is het alleen mogelijk om IPv4 adressen toe te voegen, als u vanaf een IPv6 adres wilt verbinden dan kunt u hierover contact met ons opnemen. Een medewerker zal u dan helpen een IPv6 adres aan uw “IP-adres Whitelist” toe te voegen.

Om gebruik te kunnen maken van onze API heeft u een klantenaccount en tenminste één actieve dienst nodig. Als u geen diensten bij ons afneemt kunt u onze API niet gebruiken.