Hoe komt het dat ik e-mails met onderwerp “Mail Delivery Error” ontvangen?


Als u veel e-mails ontvangt met onderwerp “Mail Delivery Error” dan is dit in de meeste gevallen een teken dat uw website wordt misbruikt om spamberichten te versturen.

Een hacker kan zich toegang hebben verschaft tot uw e-mailadres of website en vanuit daar grote hoeveelheden spamberichten naar willekeurige ontvangers versturen. We adviseren u in dit geval zo snel mogelijk actie te ondernemen om het probleem op te lossen.

Voordat u het probleem gaat proberen op te lossen adviseren wij u een back-up te maken van uw website zodat u in het geval van problemen altijd terug kunt naar de eerdere staat van uw website (ook al is deze dan op het moment niet gehackt of kwetsbaar voor misbruik)

Als u onderstaande punten doorloopt kunt u in de meeste gevallen het probleem oplossen:
  • Update alle softwarepakketten zoals Wordpress, Joomla, Drupal en andere
  • Update alle thema’s en plug-ins welke deel uit maken van een CMS-pakket zoals Wordpress
  • Log met FTP in op uw webhosting pakket en controleer of er mappen en bestanden op uw webhosting pakket zijn opgeslagen welke geen deel uitmaken van uw website – als u deze tegenkomt adviseren wij deze lokaal op te slaan en vervolgens te verwijderen
  • Controleer de rechten (CHMOD) van mappen en bestanden opgeslagen op uw webhosting pakket, standaard: mappen 644 en bestanden 755 (vermijd 777)
  • Verander alle wachtwoorden, denk hierbij aan het wachtwoord van het webhosting controlepaneel, e-mailadressen, FTP accounts, MySQL gebruikers en CMS
Het goed onderhouden en beveiligen is een erg belangrijk onderdeel van elke website, zeker als u gebruik maakt van een populair CMS-pakket zoals Wordpress.

Als u zelf niet de technische kennis heeft om het probleem op te lossen dan kunt u tegen eenmalige betaling gebruik maken van onze “Website Probleem Oplossen”-service.Heeft dit artikel u geholpen?


Stuur ons een bericht