>

Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?

In een aantal van onze support artikelen wordt gerefereerd naar de servernaam.

Hieronder leggen wij u ―via controlepaneel / via website check / via terminal (Mac OS) / via command prompt (Windows)― stapsgewijs uit hoe u de servernaam kunt achterhalen.

Via klanten controlepaneel

Stap 1
Ga naar controlepaneel.com en login met uw e-mailadres en wachtwoord

Stap 2
Klik aan de linkerkant van de pagina op "Webhosting"

Stap 3
Klik in het overzicht op het webhosting pakket waarvan u de servernaam wilt opvragen

Stap 4
Kijk onder het kopje “Server” bij “Server” voor de servernaam

Via Website check

Stap 1
Ga naar de pagina "Website check"

Stap 2
Vul het adres van uw website in en klik op “CHECK”

Stap 3
U krijgt de volgende terugkoppeling: “Na controle hebben we vastgesteld dat deze website op server dhs1 bij ons is ondergebracht.” <- Hierbij is dhs1 de servernaam

Via Terminal (Mac OS)

Stap 1
Klik rechts bovenaan op het vergrootglas icoon

Stap 2
Voer “Terminal” in en druk op de “Enter” toets

Stap 3
Voer het commando traceroute uweigendomeinnaam.nl in en druk op de “Enter” toets

Regel 13 laat zien dat voorbeelddirectadmin.nl op server dhs1.srvnl.nl is ondergebracht. Het eerste deel van de hostnaam is de servernaam. voorbeelddirectadmin.nl staat op dhs1.
traceroute uweigendomeinnaam.nl

Via Command Prompt (Windows)

Stap 1
Druk op de “ Windows”- en “R” toets

Stap 2
Vul cmd in en druk op de “Enter” toets

Stap 3
Voer het commando tracert uweigendomeinnaam.nl in en druk op de “Enter” toets

Net zoals bij bovenstaand voorbeeld (Via Terminal (Mac OS) Stap 3) is bij de ‘laatste hop’ de hostnaam te vinden waarvan het eerste deel de servernaam is.