>

Hoe kan ik een back-up terugplaatsen?

We maken dagelijks een back-up van uw Managed VPS pakket en slaan deze minimaal 7 dagen lang voor u op.

De door ons gemaakte back-ups zijn onderverdeeld in bestanden en databases.

Bestanden

Hier leggen wij u stapsgewijs uit hoe u bestanden van een account kunt herstellen (in dit stappenplan herstellen we alle bestanden van account ‘admin`):

Stap 1
Ga naar controlepaneel.com en login met uw e-mailadres en wachtwoord

Stap 2
Klik aan de linkerkant van de pagina op “Servers en colocatie”

Stap 3
Klik aan de linkerkant van de pagina op “Back-ups”

Stap 4
Klik onder het kopje “Servers” op de server waarvan u een back-up wilt terugplaatsen

Stap 5
Klik onder het kopje “Herstelpunten” op de knop “Herstellen” achter het herstelpunt (Soort: Bestanden) welke u terug wilt plaatsen

Stap 6
Vul het formulier als volgt in:
  • Kies bij het drop down veld “Vul een bestandslocatie in” /home/admin
  • Kies bij het drop down veld “Vul een herstellocatie in” (Zelfde als bestandslocatie)
  • Vink de optie “Ik wil bestaande inhoud overschrijven met de inhoud uit het door mij gekozen herstelpunt” aan
  • Vul desgewenst bij “E-mail sturen naar” uw e-mailadres in om een e-mail te ontvangen zodra de back-up hersteld is
Als u de bestanden uit het herstelpunt naar een andere folder wilt herstellen dan vult u bij “Vul een herstellocatie in” in het tekstveld onder de drop down bijvoorbeeld tijdelijk/ in. De bestanden uit het herstelpunt zullen dan hersteld worden naar /home/admin/tijdelijk

Bestanden herstellen

Stap 7
Klik op de blauwe knop “Herstellen”

De back-up wordt nu hersteld en u ontvangt een e-mail zodra de back-up hersteld is. Afhankelijk van de hoeveelheid data kan dit gemiddeld 30 tot 60 minuten duren.

Databases

Hier leggen wij u stapsgewijs uit hoe u een database kunt herstellen (in dit stappenplan herstellen we alle bestanden van account ‘mysql`):

Voordat u de back-up van een database terug gaat plaatsen moet de doel database leeg zijn. Er kan geen back-up worden teruggeplaatst als de doel database al data bevat.

Stap 1
Ga naar controlepaneel.com en login met uw e-mailadres en wachtwoord

Stap 2
Klik aan de linkerkant van de pagina op “Servers en colocatie”

Stap 3
Klik aan de linkerkant van de pagina op “Back-ups”

Stap 4
Klik onder het kopje “Servers” op de server waarvan u een back-up wilt terugplaatsen

Stap 5
Klik onder het kopje “Herstelpunten” op de knop “Herstellen” achter het herstelpunt (Soort: Database) welke u terug wilt plaatsen

Stap 6
Vul het formulier als volgt in:
  • Kies bij het drop down veld “Vul een database in” mysql
  • Kies bij het drop down veld “Herstellen naar” (Zelfde database als hierboven)
  • Vul desgewenst bij “E-mail sturen naar” uw e-mailadres in om een e-mail te ontvangen zodra de back-up hersteld is
Als u de database uit het herstelpunt naar een andere database wilt herstellen dan kiest u bij “Herstellen naar” voor (Aangepast, eigen invoer) en vult u in het tekstveld de gewenste database naam in. De back-up zal dan naar de opgegeven database naam hersteld worden.

Databases herstellen

Stap 7
Klik op de blauwe knop “Herstellen”

De back-up wordt nu hersteld en u ontvangt een e-mail zodra de back-up hersteld is. Afhankelijk van de hoeveelheid data kan dit gemiddeld 30 tot 60 minuten duren.