>

Hoe stel ik een cronjob in?

Volg onderstaand stappenplan om een cronjob (automatische taak) op uw webhosting pakket in stellen:

Stap 1
Login op https://uweigendomeinnaam.nl:2222

Stap 2
Klik aan de linkerkant van de pagina op “Geavanceerde functies”

Stap 3
Klik aan de linkerkant van de pagina op “Cronjobs”

Stap 4
Klik aan de rechts bovenaan op de knop “CRONJOB TOEVOEGEN”

Stap 5
Stel u wilt uw cronjob elke 15 minuten uit laten voeren, vul het formulier als volgt in:
  • Vul bij “Minuut” */15 in
  • Laat de velden “Uur”, “Dag van de maand”, “Maand”, “Dag van de week” onveranderd
Stel u wilt uw cronjob dagelijks om 3:00 uit laten voeren, vul het formulier als volgt in:
  • Vul bij “Minuut” 0 in
  • Vul bij “Uur” 3 in
  • Laat de velden “Dag van de maand”, “Maand”, “Dag van de week” onveranderd
Stel u wilt uw cronjob alleen op maandag elk uur om :15 uit laten voeren, vul het formulier als volgt in:
  • Vul bij “Minuut” 15 in
  • Vul bij “Dag van de week” 0 in
  • Laat de velden “Uur”, “Dag van de maand”, “Maand” onveranderd
Een website als Crontab.guru kan u helpen om de syntax voor uw cronjob te generen.

Stap 6
Vul bij “Commando” het uit te voeren commando in, bijvoorbeeld: “/usr/local/php /pad/naar/het/bestand.php” of “wget -q https://uweigendomeinnaam.nl/bestand.php

Klik op de knop “E-MAIL VOORKOMEN” als u geen e-mail wilt ontvangen als de cronjob uitgevoerd wordt (aanbevolen), de volgende code wordt dan aan uw commando toegevoegd: >/dev/null 2>&1

Stap 7
Klik rechts onderaan op de groene knop “TOEVOEGEN”

De cronjob is nu ingesteld en wordt op het door u opgegeven interval uitgevoerd.