>

Hoe stel ik een cronjob in?

Volg onderstaand stappenplan om een cronjob (automatische taak) op uw webhosting pakket in stellen:

Stap 1
Login op https://uweigendomeinnaam.nl/cpanel

Stap 2
Klik op het kopje “GEAVANCEERD”

Stap 3
Klik op “Cron-taken”

Stap 4
Scroll naar het kopje “Nieuwe cron-taak toevoegen”

Stap 5
Stel u wilt uw cronjob elke 15 minuten uit laten voeren, vul het formulier als volgt in:
  • Vul bij “Minuut” */15 in
  • Laat de velden “Uur”, “Dag”, “Maand”, “Weekdag” onveranderd
Stel u wilt uw cronjob dagelijks om 3:00 uit laten voeren, vul het formulier als volgt in:
  • Vul bij “Minuut” 0 in
  • Vul bij “Uur” 3 in
  • Laat de velden “Dag”, “Maand”, “Weekdag” onveranderd
Stel u wilt uw cronjob alleen op maandag elk uur om :15 uit laten voeren, vul het formulier als volgt in:
  • Vul bij “Minuut” 15 in
  • Vul bij “Weekdag” 0 in
  • Laat de velden “Uur”, “Dag”, “Maand” onveranderd
U kunt de drop down "-- Standaardinstellingen --" welke naast elk veld staat als hulpmiddel gebruiken. Een website als Crontab.guru kan u helpen om de syntax voor uw cronjob te generen.

Stap 6
Vul bij “Opdracht” het uit te voeren commando in, bijvoorbeeld: “/usr/local/php /pad/naar/het/bestand.php” of “wget -q https://uweigendomeinnaam.nl/bestand.php

Als u geen e-mail wilt ontvangen als de cronjob uitgevoerd wordt dan kunt u de volgende code aan het einde van het "Opdracht"-veld toevoegen: >/dev/null 2>&1

Stap 7
Klik onderaan op de blauwe knop “Nieuwe cron-taak toevoegen”

De cronjob is nu ingesteld en wordt op het door u opgegeven interval uitgevoerd.