Hoe kan ik een back-up herstellen?

Belangrijk! Voordat u onderstaand stappenplan doorloopt wijzen wij u op het volgende:
Om een eerder automatisch door ons gemaakte back-up te kunnen herstellen moet Two factor authentication (2FA) voor uw klantaccount ingeschakeld zijn.
Als u een folder, bestand of database wilt herstellen uit één van de eerder door ons voor u gemaakte back-ups dan kunt u hiervoor onderstaand stappenplan volgen:

Stap 1
Ga naar Mijn Xynta en login met uw e-mailadres en wachtwoord

Stap 2
Klik bovenaan de pagina op "Managed VPS"

Stap 3
Klik in het submenu op de vierde optie van links: "Back-up"

Stap 4
Klik in het overzicht op het Managed VPS pakket waarvan u een back-up wilt herstellen

Stap 5
De herstelpunten zijn onderverdeeld in 2 verschillende types: Bestanden en Database

Ga naar het type herstelpunt welke u wilt herstellen, zoek nu het herstelpunt waar vanuit u data wilt herstellen en klik vervolgens op de oranje knop "Herstellen"

Stap 6
Folders of bestanden herstellen:

Heeft u voor een Bestanden back-up gekozen dan vult u bij het eerste veld ("Kies hieronder een folder of bestand waarvan u een back-up wilt herstellen:") in welke folder of welk bestand u wilt herstellen en vult u bij het tweede veld ("Vul hieronder de folder in waarnaar u wilt herstellen:") in waarnaar u deze folder of dit bestand* wilt herstellen.

Nadat u het formulier heeft ingevuld klikt u op de oranje knop "Herstellen"

* Stel u wilt alle bestanden in de domains-folder van gebruiker jansen herstellen, dan vult u bij veld 1: /home/jansen/domains in en vult u bij veld 2: /home/jansen in. Zou bij veld 2 /home/jansen/domains invullen dan wordt de back-up hersteld naar /home/jansen/domains/domains
Database(s) herstellen:

Heeft u voor een Database back-up gekozen dan kiest u bij het eerste veld ("Kies hieronder de database welke u wilt herstellen:") de database welke u wilt herstellen en vult u bij het tweede veld ("Vul hieronder de database in waarnaar u wilt herstellen:") de database naam* in waarnaar u deze back-up wilt herstellen.

Nadat u het formulier heeft ingevuld klikt u op de oranje knop "Herstellen"

* Het is belangrijk dat u hersteld naar een database welke al op uw server bestaat. De hersteltaak zal niet automatisch een nieuwe database voor u aanmaken. Als de database waarnaar u kiest te herstellen al data bevat dan raden wij aan om deze eerst leeg te maken voordat u uw hersteltaak start

De back-up wordt binnen enkele minuten automatisch door het back-up systeem hersteld. Onder het kopje "Takenwachtrij" kunt u de voortgang van uw hersteltaak volgen.

Zodra de hersteltaak is afgerond vindt u de folder(s), bestanden of database terug op de plaats waarnaar u deze hersteld heeft.