Als u als server klant overstapt van een Directadmin server bij een andere provider of als u als server klant accounts van de ene Directadmin server naar de andere Directadmin server wilt overplaatsen dan kunt u onderstaande stappen volgen:

Log als admin in op de oude Directadmin server (via https://hostname:2222)
Klik onder het kopje ‘Admin tools’ op ‘Admin Backup/Transfer’
Kies onder ‘Create Backup’
Kies bij stap 1 de accounts welke u wilt back-uppen/overplaatsen
Geef bij stap 2 aan wanneer deze backup gemaakt moet worden, als u direct gaat overplaatsen kiest u hier voor ‘Now’
Kies bij stap 3 voor Ftp en vul de ftp gegevens van de nieuwe Directadmin server op, veelal adviseren we hiervoor een dummy domeinnaam onder de admin gebruiker op de nieuwe server aan te maken en vervolgens de ‘admin’ inloggegevens als FTP inloggegevens in te geven: IP wordt dan de hostname van de nieuwe Directadmin server, gebruikersnaam: admin, wachtwoord: bijbehorend wachtwoord van uw admin gebruiker, de rest van de gegevens laat u onveranderd
Bij Stap 5 klikt u op ‘submit’, de back-up zal nu als u bij stap 2 voor ‘now’ heeft gekozen binnen 5 minuten worden gestart

Ga naar terug naar de Directadmin homepage, Klik onder het kopje ‘Admin tools’ op ‘Admin Backup/Transfer’ om de voortgang van de back-up actie te volgen.

Directadmin heeft een vrij bijzonderde manier om de voortgang van back-ups bij te houden, het percentage is gebasseerd op het aantal accounts wat nog geback-upt moet worden en niet zozeer de ‘moeite’ die daarvoor nodig is.

Afhankelijk van de hoeveelheid accounts die u back-upt kan dit enkele uren in beslag nemen.

Zodra de back-ups afgerond zijn kunt u de volgende stappen volgen om de back-ups te herstellen op de nieuwe Directadmin server:

Login als admin op de nieuwe Directadmin server (via https://hostname:2222)
Klik onder het kopje ‘Admin tools’ op ‘Admin Backup/Transfer’
Ga eerst naar de onderkant van de pagina en vink onder het kopje Backup / Restore Settings de volgende opties aan: Restore with Local NameServers., On restore, check for domain conflict in domainowners, rather than the named.conf, or remote named.conf files. en klik vervolgens op Save
Ga nu naar het kopje ‘Restore Backup’
Kies bij stap 1, where voor Local en als u bovenstaand ons advies heeft gevolgd vult u in het veld achter de tekst Local /home/admin in. Zodra u dit heeft gedaan klikt u op ‘Update files’
Bij stap 2 kiest u voor Use the IP from the list:, als het ‘shared’ IP adres niet standaard gekozen is dan klikt u op het dropdown veld om het shared IP adres zelf te selecteren
Bij stap 3 vinkt u de back-ups aan welke u wilt bestellen. Als u een reseller account heeft geback-upt dan zult u zien dat de back-ups van de gebruikers welke onder dit reseller account vallen rood staan aangegeven, herstel in dit geval eerst het reseller accounts en daarna de onderhangige accounts.
Klik nu op Submit

Ga terug naar de Directadmin homepage en klik rechts bovenaan op Message System, u kunt deze pagina sporadisch vernieuwen om te kijken of de back-up al afgerond is. Zodra de accounts terug zijn geplaatst op de server verschijnt hier namelijk een nieuw bericht.

Bij het maken van een back-up adviseren wij u de back-ups weg te schrijven naar de admin gebruiker op de nieuwe Directadmin server. Voordat u uw admin inloggegevens als ftp-gegevens kunt gebruiken moet er een domeinnaam aan de admin gebruiker zijn toegevoegd. Wij adviseren hiervoor een dummy domeinnaam te gebruiken.

Deze voegt u als volgt toe:

Login als admin op de nieuwe Directadmin server (via https://hostname:2222)
Klik in het blauwe menu aan de rechterkant op User Level
Klik nu op de knop Domain administration
Klik vervolgens op Add Another Domain
Vul bij Domain een dummy domeinnaam in, bijvoorbeeld hostname.local (vervang hostname door de hostname van de Directadmin server, bijvoorbeeld pvm-klantnaam.local)
Klik vervolgens op Create

De dummy domeinnaam is nu aan de nieuwe Directadmin server toegevoegd. U kunt nu doorgaan met het gebruiken van de admin inloggegevens als ftp-inloggegevens op de oude Directadmin server zoals beschreven bij stap 6 in het bovenstaand eerste stappenplan.

Mocht u hulp of advies nodig hebben over het uitvoeren van bovenstaande stappen dan horen we dit natuurlijk graag. U kunt ons e-mailen, bellen of de knop rechts onderaan onze website, ons controlepaneel en onze supportpagina’s gebruiken om direct met ons team te chatten.