LiteSpeed Web Cache maakt deel uit van LiteSpeed WebServer en is een manier om onder andere uw WordPress website een stuk sneller te maken zonder dat u hier zelf al te veel moeite voor hoeft te doen. Volg onderstaand stappenplan op LSWC voor uw al bestaande of nieuwe WordPress website(s) te activeren.

Login op het webhosting controlepaneel viai wwwX.srvwh.com:2083 of uwdomeinnaam.nl/cpanel, met uw gebruikersnaam en wachtwoord
Ga naar het kopje “ADVANCED” en klik op “LiteSpeed Web Cache Manager”
Ga naar het kopje “LiteSpeed Cache Management” en klik op “WordPress Cache”
Klik bovenaan op de blauwe knop “Scan” (zie voorbeeld 1)
U krijgt een lijst van alle WordPress websites op uw webhosting pakket te zien, vink de websites aan waarop u LSWC wilt activeren en klik op “Enable”
LSWC is nu ingeschakeld voor de door u aangevinkte WordPress website(s)

Uw website cachen betekend dat bezoekers van uw website een eerder door de server opgeslagen versie krijgen te zien, hierdoor laadt uw website een stuk sneller. Dit betekent ook dat als u wat aan uw website veranderd dat de cache geleegd moet worden.

Voorbeeld 1

Het legen van LSWC cache kunt u als volgt doen:

Login op het webhosting controlepaneel viai wwwX.srvwh.com:2083 of uwdomeinnaam.nl/cpanel, met uw gebruikersnaam en wachtwoord
Ga naar het kopje “ADVANCED” en klik op “LiteSpeed Web Cache Manager”
Ga naar het kopje “LiteSpeed Cache Management” en klik op “WordPress Cache”
Klik rechtsbovenaan op de oranje knop “Flush all” (zie voorbeeld 2)

De cache voor uw website of websites is nu gereset en zal opnieuw worden opgebouwd.

Voorbeeld 2
(Let op: Vervang de X in wwwX door het getal van de server waarop uw website staat) Meer informatie: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?