In veel van de voorbeelden op onze supportpagina’s wordt gerefereerd naar de server naam. Hier leggen wij u stapsgewijs uit hoe u de naam van de server - welke voor u van toepassing is - kunt vinden.

Via het Klanten Controlepaneel

Log met uw gebruikersnaam en wachtwoord in op https://www.controlepaneel.com/
Klik in het linkermenu op “Webhosting”
Klik op de gebruikersnaam van het pakket waarvoor u de informatie zoekt
Kijk onder het kopje “Server” bij “Server” daar vindt u de informatie

Via Command Prompt - Windows

Druk op de Windows Toets+R op uw toetsenbord
Vul cmd in
Druk op Enter
Voer het commando tracert uwdomeinnaam.nl in en druk op Enter (Vervang uwdomeinnaam.nl door uw eigen domeinnaam)

In het voorbeeld hieronder is het door het rode vierkantje omlijnde stukjetekst de servernaam.

Via Terminal - macOS

Klik rechtsbovenaan op het vergrootglas icoontje
Voer "Terminal" in en druk op Enter
Voer het commando traceroute uwdomeinnaam.nl in en druk op Enter (Vervang uwdomeinnaam.nl door uw eigen domeinnaam)

Net zoals in bovenstaand voorbeeld is ook hier in de laatste 'hop' de servernaam terug te vinden.

Mocht het u niet lukken om op te zoeken op welke server uw pakket staat? Neem dan contact met ons op. We zullen u dan de server naam of het server getal doorgeven.