Tip: Vervang SERVERNAAM in het voorbeeld door de naam van de server waarop uw Webhosting pakket is ondergebracht, bijvoorbeeld s101, s102, s103 etc.

Als u een e-mail adres wilt aanmaken dan kunt u de volgende stappen volgen:

Login op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:8443
Klik in het linkermenu op ‘Mail’
Klik vervolgens op ‘Create Email Address’
Vul vervolgens het getoonde formulier in:
E-mail address: Het gedeelte voor het apenstaartje, als u jan@uwdomeinnaam.ext wilt aanmaken dan vult u jan in.
Password, Confirm Password: Vul hier het wachtwoord in welke u voor dit e-mail adres wilt gebruiken. Kies altijd voor een sterk wachtwoord bestaande uit kleine en grote letters, cijfers en symbolen.
Vink Mailbox aan, u kunt kiezen uit Default Size of Another Size. We adviseren u gebruik te maken van de standaard instelling Default Size. Als u specifiek een opslaglimiet wilt opgeven voor dit e-mail adres dan kunt u voor Another Size kiezen en opgeven hoeveel MB/GB dit e-mail adres maximaal mag gebruiken.
The maximum number of outgoing email messages: Hier kunt u opgeven hoeveel e-mails dit e-mail adres per uur of per dag mag versturen. Standaard mag u 100 e-mails per e-mail adres per uur versturen via onze servers. Het is aan te raden dit veld niet aan te passen.
Description in Plesk: Hier kunt u als u dit wilt uw e-mail adres omschrijven. Waarom wordt het e-mail adres gebruikt? Wie gebruikt het e-mail adres? etc. etc. een beschrijving/omschrijving is niet verplicht.
Klik op de knop ‘OK’, uw e-mail adres is nu aangemaakt en kant worden gebruikt

Nadat u uw e-mail adres heeft aangemaakt kunt u gebruik maken van webmail. Dit is een programma waarmee u via uw internet browser uw ontvangen e-mail kunt bekijken en nieuwe e-mails kunt versturen. Webmail is te vinden op webmail.domeinnaam.ext