Een gratis SSL certificaat aanvragen

Doormiddel van het webhosting controlepaneel kunt u een gratis SSL certificaat aanvragen voor uw website of websites. Hier vertellen wij u stapsgewijs hoe u een gratis SSL certificaat doormiddel van het webhosting controlepaneel aan uw website kunt toevoegen.

Login op https://www.controlepaneel.com/
Klik in het linker menu op 'Webhosting nieuw'
Klik op het webhosting account gekoppeld aan de domeinnaam waaraan u een nieuwe domeinnaam, een nieuwe website wilt toevoegen
Klik in de rechter kolom onder het kopje ‘SSL’ op toevoegen en klik vervolgens op ‘Gratis certificaat genereren’. Als u meerdere domeinnamen aan uw webhosting pakket heeft toegevoegd klikt u op de link welke van toepassing is op de domeinnaam waarvoor u een gratis SSL certificaat wilt aanvragen
Vul bij ‘Te versleutelen domeinnamen’ de domeinnaam en de subdomeinen in waarvoor u een gratis SSL certificaat wilt aanvragen – u kunt maximaal 20 domeinnamen of subdomeinen met hetzelfde gratis SSL certificaat versleutelen
Vul bij ‘E-mail adres’ een op dat moment werkende e-mail adres in
Klik vervolgens op de knop ‘Genereren’, het kan een aantal minuten duren voordat de actie is afgerond, laat de pagina helemaal uitladen

Uw domeinnaam en/of subdomein is nu voorzien van een SSL certificaat. Dit betekend niet dat uw website automatisch SSL versleuteld is. Standaard zal het internetadres https://uwdomeinnaam.ext linken aan de ‘private_html’-folder van uw webhosting pakket.

Uw private_html-folder aan uw public_html-folder koppelen

Als u deze aan de ‘public_html’-folder wilt koppelen dan kunt u dit als volgt regelen: (Let op: Als u dit doet zal de inhoud van de ‘private_html’-folder onherstelstelbaar worden verwijderd. Controleer dus eerst of u geen belangrijke bestanden in deze folder hebt staan)

Login op https://www.controlepaneel.com/
Klik in het linker menu op 'Webhosting nieuw'
Klik op het webhosting account gekoppeld aan de domeinnaam waaraan u een nieuwe domeinnaam, een nieuwe website wilt toevoegen
Zoek in de linker kolom naar het kopje ‘Domeinnamen’ en klik achter de domeinnaam waarom het gaat op de knop ‘Wijzigen’
Bij SSL koppeling kiest u voor ‘private_html-folder aan public_html-folder koppelen en public_html-folder voor https:// (SSL) en http:// (non SSL) verkeer gebruiken’
Klik vervolgens op de knop ‘Bewerken’

Nadat u uw website heeft verplaatst naar ‘private_html’-folder of de ‘private_html’-folder gelinkt heeft aan uw ‘public_html’-folder kunt u uw website SSL klaar gaan maken. Hierbij is het belangrijk dat alle http:// verwijzingen in uw code door https:// vervangen worden.

Als u gebruik maakt van software zoals WordPress (gratis te gebruiken plug-in: https://nl.wordpress.org/plugins/really-simple-ssl/), Joomla of Drupal dan is er veelal een plug-in of module waarmee u uw website eenvoudig SSL kunt versleutelen.

Let op: Om een gratis SSL certificaat te kunnen aanvragen moet uw domeinnaam gebruik maken van onze nameservers en moet deze minimaal 6 uur 'actief' zijn. Dit in verband met de controle welke plaats vindt tijdens het aanvragen van een gratis SSL certificaat.