We maken dagelijks een back-up van uw website en slaan deze back-ups 30 dagen lang extern voor U op. Toch is het verstandig om af-en-toe zelf een back-up te maken, bijvoorbeeld als u de gebruikte softwarepakketten op uw website gaat updaten, als u een nieuwe website gaat lanceren of als u andere grondige wijzigingen doorvoert.

Hieronder vertellen wij u hoe u een back-up kunt maken en hoe u deze kunt herstellen mocht er onverhoopt toch iets fout gaan.

Back-up maken

Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:8443
Klik in het rechter zijmenu op ‘Reservekopieën beheren’
Klik op de knop ‘Reservekopieën’
Kies welke data u wilt back-uppen
Bij ‘Opslaan in’ kiest u ervoor of u de back-up op uw Webhosting pakket (Server-opslag) of op een andere server of computer met FTP wilt opslaan
Kies of u een volledige of incremental back-up wilt maken. Een incremental back-up bestaat enkel uit sinds uw laatste back-up gewijzigde bestanden
Vul eventueel een opmerking in (niet verplicht), bijvoorbeeld ‘Back-up website voor WordPress update’ of ‘Back-up oude website voor lancering nieuwe’
Als u een e-mail wilt ontvangen zodra de back-up klaar is, vink dan ‘Als de reservekopietaak is voltooid, stuur melding per e-mail naar’ aan en vul het e-mailadres in waarop u deze melding wilt ontvangen.
Als u ‘Domein opschorten totdat reservekopietaak is voltooid’ aanvinkt dan zal uw domeinnaam tijdens het maken van de back-up niet te bezoeken zijn. Dit zorgt ervoor dat de back-up sneller gemaakt kan worden.
Klik op de knop ‘OK’ om de back-up te maken

De back-up zal nu worden gestart, dit duurt (afhankelijk van de grote van uw account) enkele minuten tot enkele uren.

Back-up herstellen

Log-in op https://SERVERNAAM.srvnl.nl:8443
Klik in het rechter zijmenu op ‘Reservekopieën beheren’
Op deze pagina vindt u een overzicht van eerder gemaakte back-ups, klik op de back-up welke u wilt herstellen
Bij ‘Wat wilt u terugplaatsen’ kiest u welke data u wilt herstellen. Zo kunt u ervoor kiezen alleen één of meerdere e-mail accounts, databases, websites, dns-zones of bestanden en mappen te herstellen of kunt u alle objecten terugplaatsen.
Bij ‘Terugplaatsen’ kunt u aangeven wat u precies wilt terugplaatsen, wilt u de instellingen en inhoud of enkel de instellingen herstellen
Als u ‘Domeinen opschorten totdat het herstel is voltooid’ aanvinkt dan zal uw domeinnam tijdens het herstellen van de back-up niet te bezoeken zijn. Dit zorgt ervoor dat de back-up sneller hersteld kan worden.
Als u een e-mail wilt ontvangen zodra het herstellen van de back-up klaar is, vink dan ‘Als het terugplaatsen is voltooid, stuur dan een melding naar’ aan en vul het e-mail adres in waarop u deze melding wilt ontvangen.
Klik op de knop ‘Terugplaatsen’ om de back-up te herstellen

De back-up zal nu worden hersteld, dit duurt (afhankelijk van de grootte van uw account) enkele uren tot enkele uren.
Was dit artikel behulpzaam ?
Dank je wel !