Volg onderstaand stappenplan om WordPress op uw webhosting pakket te installeren:

Login op hieruweigendomeinnaam.nl/cpanel
Ga naar het kopje “APPLICATIONS”
Klik op “WordPress Manager”
Klik op de blauwe knop “New Site”
Kies bij Installation Domain het internetadres waarop u WordPress wilt installeren
Klik op de blauwe knop “Install”

Na installatie ziet u uw wp-admin gebruikersnaam en wachtwoord direct in uw webbrowser zodat u onmiddellijk aan de slag kunt met uw nieuwe WordPress website. (Belangrijk! Deze gegevens zijn later niet nog een keer op te vragen, sla of schrijf deze dus ergens op.)

Als u liever wat meer controle heeft over uw WordPress installatie dan kunt u zodra u een Installation Domain heeft gekozen op “Show Advanced Configuration” klikken. U krijgt dan de mogelijkheid om onder andere zelf een admin gebruiker, database en site titel te kiezen.