“Mail Delivery Errors” zijn mailtjes welke over het algemeen aangeven dat e-mails welke u of uw account heeft verstuurd niet aan zijn gekomen bij de ontvanger. Als u vanuit het niets veel van dit soort mailtjes ontvangt & u heeft bijvoorbeeld geen nieuwsbrief verzonden dan duidt dit hoogstwaarschijnlijk op problemen met uw website.

Hackers misbruiken (slecht beveiligde) websites vaak om grote hoeveelheid phising mailtjes te sturen met als doel om de ontvanger geld of data afhandig te maken. Websites welke niet goed beveiligd zijn kunnen hier slachtoffer van worden. Het is dan ook zaak dat u direct actie onderneemt en sowieso de volgende stappen onderneemt;

Update alle aanwezige software pakketten (zoals bijv. WordPress, Joomla en Drupal)
Update eventueel geïnstalleerde plug-ins
Log-in op uw FTP account en controleer op verdachte folders en bestanden
Controleer de rechten van uw folders en bestanden
Wijzig na afloop alle gebruikte wachtwoorden (Webhosting controlepaneel, FTP accounts, e-mail accounts, MySQL databases etc.)

Vaak wordt er gedacht dat het publiceren van een website voldoende is. Wat dan ook vaak wordt vergeten is dat elke website, zeker eentje welke gebruik maakt van een populair softwarepakket als Wordpress goed onderhouden en beveiligd moeten worden.

Populaire softwarepakketten worden ontzettend vaak gebruikt wat als negatief gevolg heeft dat deze zeer interessant zijn voor kwaadwillenden.

Als u WordPress gebruikt voor u website dan kunt u ons artikel “WordPress: Uw website beveiligen” raadplegen voor enkele basis tips welke u helpen bij het goed beveiligen van uw website.

Als u vrijwel geen technische kennis heeft of als u niet weet hoe u een website kunt beveiligen en/of opschonen dan is het aan te raden een webbouwer in te schakelen. Als u niemand in uw directe omgeving heeft welke dit voor u kan doen dan kunt u ook gebruik maken van onze website service.

Voor het merendeel van de websites kost onze website service eenmalig € 60,- excl. 21% BTW. We zullen in een uurtje tijd website problemen proberen te verhelpen, uw website grondig onderhouden en de nodige beveiliging aan uw website toevoegen.