Onze Managed VPS-pakketten worden uit veiligheidsoverwegingen grondig ‘dicht getimmerd’. Als klant heeft u geen root/administrator toegang tot het Managed VPS pakket, wel kunt u als gebruiker met SSH verbinden. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

DirectAdmin

Pas de gebruiker waarmee u met SSH wilt gaan verbinden in DirectAdmin aan, vink hierbij de optie ‘SSH access’ aan (hiervoor moet u als administrator of reseller van de desbetreffende gebruiker ingelogd zijn)
Log met FTP in op het desbetreffende account en maak in de hoogst gelegen folder (/) een folder met de naam ‘.ssh’ aan
Plaats in deze folder een bestand genaamd ‘authorized_keys’
Plaats in dit bestand uw publieke DSA/RSA sleutel, één sleutel per regel, zo’n sleutel ziet er als volgt uit: ssh-rsa computernaam
Ga vervolgens terug naar DirectAdmin, klik rechtsboven op ‘Admin Level’ en klik vervolgens onder het kopje ‘Extra Features’ op ‘ConfigServer Firewall & Security’.
Scroll iets naar beneden op deze pagina en zoek het groene veld, vul hier het IP adres in waarmee u wilt gaan verbinden. Als u uw IP adres niet weet kunt u bijvoorbeeld www.watismijnip.nl bezoeken. Nadat u uw IP adres hebt ingevuld klikt u op ‘Quick allow’ (de knop links van het groene invoer veld)

Nadat u deze stappen heeft doorlopen kunt u door gebruik te maken van poort 7369 via SSH met uw server verbinden. Gebruik hierbij de gebruikersnaam van het account waarvoor u bij stap 1 ‘SSH access’ heeft ingeschakeld.