We gaan ervan uit dat de domeinnaam waarop de te beveiligen website is ondergebracht SSL beveiligd is. Op https://www.sslcheck.nl/ kunt u dit checken. Is uw domeinnaam nog niet SSL beveiligd? Volg dan één van de onderstaande stappenplannen:

Uitleg voor Webhosting klanten
Uitleg voor Webhosting klanten - April 2019 of eerder
Uitleg voor DirectAdmin Webhosting klanten

Hieronder leggen wij u stapsgewijs uit hoe u uw Drupal website SSL kunt beveiligen.

Login op https://wwwX.srvwh.com:2083
Klik op “Bestandsbeheer”
Klik rechts bovenaan op “Instellingen”
Vink “Verborgen bestanden tonen (dotfiles)” aan en klik op de knop “Save”
Dubbelklik op de folder “public_html”
Zoek en klik op .htaccess (de regel wordt lichtblauw als je er goed op hebt geklikt)
Klik bovenaan in de grijze balk op “Bewerken”
Klik nu op de knop “Edit”
Voeg bovenaan het bestand de volgende regels toe:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule .* https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Klik rechts bovenaan op de knop “Wijzigingen opslaan”
Uw website is nu SSL beveiligd, u zult zien dat als u uw website bezoekt dat er automatisch een slotje in de adresbalk verschijnen

(Let op: Vervang de X in wwwX door het getal van de server waarop uw website staat) Meer informatie: Hoe kan ik achterhalen op welke server ik sta?