We gaan ervan uit dat de domeinnaam waarop de te beveiligen website is ondergebracht SSL beveiligd is. Op https://www.sslcheck.nl/ kunt u dit checken. Is uw domeinnaam nog niet SSL beveiligd? Volg dan één van de onderstaande stappenplannen:

Uitleg voor Webhosting klanten
Uitleg voor Webhosting klanten - April 2019 of eerder
Uitleg voor DirectAdmin Webhosting klanten

Hieronder leggen wij u stapsgewijs uit hoe u uw Joomla website SSL kunt beveiligen.

Login op Joomla website, ga naar uwdomeinnaam.nl/administrator, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op “Inloggen”
Klik bovenaan in het donkerblauwe menu op “Algemeen” en vervolgens op “Algemene instellingen”
Ga naar het tabblad “Server”
Kies onder “Server instellingen” bij “Forceer SSL” voor “Gehele website” (zie voorbeeld 1)
Klik bovenaan op de groene knop “Opslaan”
Uw website is nu SSL beveiligd, u zult zien dat als u uw website bezoekt dat er automatisch een slotje in de adresbalk verschijnt

Voorbeeld 1