Dit stappenplan is alleen van toepassing op Magento 2 of hoger

We gaan ervan uit dat de domeinnaam waarop de te beveiligen website is ondergebracht SSL beveiligd is. Op https://www.sslcheck.nl/ kunt u dit checken. Is uw domeinnaam nog niet SSL beveiligd? Volg dan één van de onderstaande stappenplannen:

Uitleg voor Webhosting klanten
Uitleg voor Webhosting klanten - April 2019 of eerder
Uitleg voor DirectAdmin Webhosting klanten

Hieronder leggen wij u stapsgewijs uit hoe u uw Magento website SSL kunt beveiligen.

Login op uw Magento webshop, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op “Sign in”
Klik links op het menu “Stores” en vervolgens onder het kopje “Settings” op “Configuration”
Klik aan de linkerkant in het lichtgrijze menu op “Web”
Klik op “Base URLs”
Zorg ervoor dat de waarde bij “Base URL” met https:// begint
Klik op “Base URLs (Secure)”
Zorg ervoor dat de waarde bij “Secure Base URL” met https:// begint (zie voorbeeld 1)
Wijzig de instelling bij “Use Secure URLs on Storefront” en “Use Secure URLs in Admin” naar “Yes”
Klik vervolgens rechts bovenaan op de oranje “Save Config” knop
Vervolgens ziet u in een gele balk bovenaan de pagina de volgende melding “One or more of the Cache Types are invalidated: Configuration, Page Cache. Please go to Cache Management and refresh cache types.”, klik op het woord “Cache Management”
Vink in het overzicht de cache types aan waar bij status “Invalidated” staat
Kies bovenaan voor “Refresh” uit het dropdown menu en klik vervolgens op de knop “Submit” welke ernaast staat
Uw website/webshop is nu SSL beveiligd, u zult zien dat als u uw website/webshop bezoekt dat er automatisch een slotje in de adresbalk verschijnt

Voorbeeld 1