We gaan ervan uit dat de domeinnaam waarop de te beveiligen website is ondergebracht SSL beveiligd is. Op https://www.sslcheck.nl/ kunt u dit checken. Is uw domeinnaam nog niet SSL beveiligd? Volg dan één van de onderstaande stappenplannen:

Uitleg voor Webhosting klanten
Uitleg voor Webhosting klanten - April 2019 of eerder
Uitleg voor DirectAdmin Webhosting klanten

Hieronder leggen wij u stapsgewijs uit hoe u uw PrestaShop website SSL kunt beveiligen.

Login op uw PrestaShop webshop, voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op “Aanmelden”
Klik in het donkere menu aan de linkerkant van de pagina onder het kopje “Configureer” op “Winkelinstellingen” gevolgd door “Algemeen”
Klik bij “SSL activeren” op “Klik hier als uw winkel HTTPS ondersteunt.”
Als u wordt gevraagd “Wilt u deze pagina bekijken?” klikt u op “Ja, ik begrijp de risico’s”
U keert nu terug naar de instellingen pagina, kies bij “SSL activeren” voor JA (zie voorbeeld 1)
Klik onderaan de op de blauw/groene knop “Opslaan”
Kies bij “SSL inschakelen op alle pagina’s voor JA
Klik nog een keer onderaan op de blauw/groene knop “Opslaan”
Uw webshop is nu SSL beveiligd, u zult zien dat als u uw webshop bezoekt dat er automatisch een slotje in de adresbalk verschijnt

Voorbeeld 1