We gaan ervan uit dat de domeinnaam waarop de te beveiligen website is ondergebracht SSL beveiligd is. Op https://www.sslcheck.nl/ kunt u dit checken. Is uw domeinnaam nog niet SSL beveiligd? Volg dan één van de onderstaande stappenplannen:

Uitleg voor Webhosting klanten
Uitleg voor Webhosting klanten - April 2019 of eerder
Uitleg voor DirectAdmin Webhosting klanten

Hieronder leggen wij u stapsgewijs uit hoe u uw WordPress website SSL kunt beveiligen.

Login op uw WordPress website, ga naar uwdomeinnaam/wp-admin of uwdomeinnaam/wp-login.php, voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op “Inloggen”
Klik in het linker menu op “Plugins”
Klik net naast het linker menu naast de titel “Plugins” op “Nieuwe plugin”
Zoek rechts bovenaan bij het veld “Plugins zoeken…” de tekst “Really Simple” in en druk op de Enter toets van uw toetsenbord
Als het goed is ziet u links bovenaan “Really Simple SSL” (zie voorbeeld 1), klik nu op de knop “Nu installeren”, het duurt een aantal seconde voordat de plug-in is geïnstalleerd
Zodra de plug-in geïnstalleerd is zult u zien dat de knop blauw is geworden en nu de tekst “Activeren” toont, klik hierop
Bovenaan de pagina ziet u nu een blok met titel “Bijna klaar om te migreren naar SSL!”, lees dit blok vluchtig en klik dan op de blauwe knop “Ok, SSL activeren”
Uw website is nu SSL beveiligd, u zult zien dat als u uw website bezoekt dat er automatisch een slotje in de adresbalk verschijnt

Let op: Nadat u op “Ok, SSL activeren” heeft geklikt kan het voorkomen dat u opnieuw in moet loggen.

Voorbeeld 1