Heeft u uw website gebouwd met een populair CMS zoals Wordpress of Joomla dan kunt het “Applicaties” tabblad in het klanten controlepaneel gebruiken om uw website een op een over te kopiëren. Hiervoor volgt u het volgende stappenplan:

Login op https://www.controlepaneel.com/
Ga in het linker menu naar “Webhosting nieuw”
Klik op uw pakket
Ga naar het tabblad “Applicaties”
Klik op “Importeren” en kies voor “Importeren vanaf een ander account”

Zodra u hierop hebt geklikt krijgt u een venstertje waarin wat informatie wordt gevraagd:

Waar staat de applicatie? -Dit is veelal uw domeinnaam/het internet adres waarop uw website staat. Stel uw website staat op www.jansenschoenwinkel.nl dan vult u http://www.jansenschoenwinkel.nl in
Bron server protocol -In 9 van de 10 gevallen is dit FTP en kunt u dit veld dus onveranderd laten, gebruikt uw hostingprovider iets anders dan kunt u hier de waarde aanpassen
Bron server -Dit is de hostnaam, het webadres waarmee u bij uw huidige hosting provider met FTP verbind. Vaak krijgt u deze gegevens samen met uw gebruikersnaam en wachtwoord per e-mail nadat u een pakket heeft besteld.
Bron server gebruikersnaam/wachtwoord -Dit zijn de inloggegevens welke u op een eerder moment van uw hosting provider heeft ontvangen.
Bron server DOCUMENT ROOT -Dit is de folder waarin uw website op dit moment bij uw huidige hosting provider staat. Stel u logt in op FTP en moet dan naar domains, uw domeinnaam en vervolgens de map public_html gaan dan is het pad: domains/uwdomeinnaam/public_html/
Waarnaar toe kopiëren? -Hier geeft u aan waar de website naar toe moet worden gekopieerd. Vaak hoeft u dit veld niet aan te passen en staat deze al goed ingesteld, mocht u bijv. een subdomein verhuizen dan kunt u hier een ander webadres kiezen.
Wat voor applicatie is het? -Het op deze manier importeren van uw website werkt zoals we hierboven al aangaven enkel met populaire softwarepakketten zoals WordPress, Joomla, Drupal, Magento en ongeveer 120 andere applicaties. Kies hier de applicatie waarmee u uw website heeft gemaakt
E-mail sturen naar -Als u een e-mail wil ontvangen zodra het verhuizen van uw website afgerond is kunt u hier het e-mail adres invullen waarop u deze e-mail wilt ontvangen. Dit e-mail adres wordt alleen voor deze importeertaak gebruikt.

Klik nu op “Importeren”. Uw website worden gekopieerd naar uw nieuwe webhosting pakket. Als u hierboven het E-mail sturen naar-veld heeft ingevoerd krijgt u een e-mail zodra het kopiëren van uw website afgerond is. Heeft u dit veld niet ingevuld dan kunt u de voortgang van uw verhuizing via het “Applicaties”-tabblad volgen.

Zodra uw website verhuisd is zal deze aan het applicaties overzicht worden toegevoegd en kunt u deze vanuit het overzicht updaten, bewerken en verwijderen.

Verhuis service

Als u het niet ziet zitten om uw website zelf te verhuizen kunt u gebruik maken van onze verhuis service. Voor een vast eenmalig bedrag verhuizen wij uw website en als dit mogelijk is ook uw e-mail. U lees er meer over op https://www.xynta.com/webhosting/verhuis-service/