Sommige van onze diensten lijken niet te werken op het moment.

Ons team is aangemeld, en werkt aan het sorteren van de kwestie.

Onze webhosting pakketten passen zich automatisch aan op basis van het software pakket wat u gebruikt. Gebruikt u Wordpress dan worden de instellingen binnen uw website container zodanig aangepast zodat er een Wordpress geoptimaliseerde webhosting omgeving ontstaat.

Toch zijn er ook nog een paar stappen die u zelf kunt ondernemen om het hoogst mogelijke uit uw pakket te halen.

Maak een back-up

Voordat u uw Wordpress website gaat optimaliseren raden wij aan een back-up te maken. Zo kunt u uw website altijd herstellen als er tijdens uw werkzaamheden iets fout gaat.

Instructies voor Directadmin webhosting pakketten vindt u hier en instructies voor Plesk webhosting pakketten vindt u hier.

W3 Total Cache

Log-in op uw Wordpress backend (/wp-admin)
Ga naar plug-ins en klik rechtsbovenaan op de knop ‘Plug-in toevoegen’
Zoek naar de plug-in ‘W3 Total cache’
Installeer en activeer deze plug-in
Nadat de plug-in geactiveerd is gaat u via het zwarte linker menu naar de plug-in voorpagina (de link heet Performance en bevindt zich net onder de links Extra en Instellingen) om vervolgens naar de ‘General Settings’ pagina te gaan
Pagina cache: Activeer en kies voor Redis
Minify: Deze schakelt u niet in, mede omdat er betere plug-ins voor dit doeleinde zijn en het problemen zou kunnen veroorzaken bij het laden van bijvoorbeeld uw website thema
Opcode cache: Activeer en kies voor Opcode: Zend Opcache
Database cache: Deze schakelt u niet in, deze optie is eigenlijk alleen relevant voor websites welke zwaar afhankelijk zijn van hun database (dit is bij 99% van de Wordpress websites niet het geval)
Object cache: Activeer en kies voor Redis
Browser cache: Activeer
CDN: Tenzij u beschikt over toegang tot een CDN (Content Delivery Network) zoals MaxCDN, Amazon CloudFront laat u deze optie uitgeschakeld staan.
Reverse Proxy: Er is geen Varnish aanwezig op onze webservers dus deze optie laat u uitgeschakeld staan.
De rest van de opties laat u onveranderd, klik nu op ‘Save Settings en Purge Caches’. Als u nu uw website bezoekt zult u zien dat deze tot wel 50% sneller laad. Hou er rekening mee dat bepaalde websiteonderdelen voor ingelogde gebruikers niet gecached worden, de website zal dus sneller zijn voor bezoekers dan voor ingelogde gebruikers.

Kies voor PHP 7

Een snelle en eenvoudig te gebruiken optimalisatie is het inschakelen van PHP 7 op uw Webhosting pakket. Sinds versie 4.4 ondersteund Wordpress PHP 7 (dit geldt ondertussen ook voor de meeste plug-ins en thema’s). Het omschakelen van PHP 5 naar PHP 7 kan in de meeste gevallen ervoor zorgen dat uw Wordpress website tot wel 50% sneller laad.

Klik hier voor informatie over het aanpassen van uw PHP versie als u Plesk gebruikt en klik hier voor informatie over het aanpassen van uw PHP versie als u DirectAdmin gebruikt.

Plug-ins en thema’s

Verouderde of slecht geschreven plug-ins en thema’s kunnen uw Wordpress website aanzienlijk vertragen. We adviseren dan ook alle niet gebruikte plug-ins en thema’s niet alleen uit te schakelen maar ook te verwijderen. Bij de keuze voor een nieuwe plug-in of een nieuw thema is het aan te raden te controleren wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt.

Is een plug-in of thema al jaren niet bijgewerkt dan is het het beste om deze te mijden. Wordt de plug-in of het thema slecht beoordeeld dan is het ook beter verder te kijken. Door selectief te zijn bij het kiezen van plug-ins en thema’s kunt u de snelheid van uw Wordpress website zo optimaal mogelijk houden en problemen voorkomen.

Als u ondanks het uitvoeren van onze snelheid tweaks nog steeds problemen heeft met de laadtijd van uw website dan is het aan te raden stapsgewijs 1 voor 1 uw plug-ins uit te schakelen. Zodra uw website snel laad weet u welke plug-in het probleem veroorzaakt en kunt u deze updaten, opnieuw installeren of hiervoor een vervangende plug-in zoeken.

Resource Usage

Onze webhosting pakketten worden geleverd met een zogeheten website container. Een afgesloten stukje server waarbinnen uw website draait. Bereikt u de limieten van uw container dan kan uw website traag of in sommige gevallen onbereikbaar worden. Uw Resource Usage kunt u raadplegen in het bijgeleverde webhosting controlepaneel.

De oorzaak voor het bereiken van de container limieten kan uiteenlopend zijn; uw website is erg populair en wordt vaak bezocht (een upgrade kan noodzakelijk zijn), uw website bevat verouderde niet geoptimaliseerde plug-ins en thema’s (zoek alternatieven en troubleshoot), uw website bevat scripting problemen (raadpleeg uw logs om de oorzaak te vinden).

Vrijblijvend advies

Mocht u ondanks het doorlopen van bovenstaande tips toch nog problemen hebben met de werking van uw Wordpress website dan kunt u altijd op ons terugvallen. Onze medewerkers staan standby om u vrijblijvend te adviseren over verdere stappen welke u zou kunnen ondernemen om uw Wordpress website sneller te maken.

U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze website service. Voor een vast eenmalig bedrag zullen wij uw website bijwerken, opschonen en optimaliseren zodat u verder kunt.